درمان ارتودنسی در زمان بارداری دارای شرایط ویژهایی میباشد. بدن تمام بانوان در دوران بارداری دستخوش تغییرات قابل توجهی میشود. مادران با رعایت اصول مراقبت جسمی، روحی و عاطفی در حقیقت سرمایهگذاری ارزشمندی را انجام میدهند که فرزند شاد و سالم ثمره آن است. طبیعی است که حفظ سلامت دهان و دندان نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارد و نباید در این دوران نادیده گرفته شود.
انجام ارتودنسی در دوران بارداری
چنانچه رادیولوژی دندان را پیش از بارداری انجام دادهاید، میتوانید با خیال راحت و بدون ترس از آسیب دیدن جنین درمان ارتودنسی را ادامه دهید، البته با توجه به تجربه بارداری پیشین و توصیههای متخصص ارتودنسی باید ملاحظاتی را در نظر بگیرید و اقدامات احتیاطی لازم را رعایت کنید. اما اگر باردار هستید یا فکر میکنید که باشید، اما هنوز عکس دندان نگرفتهاید، بهتر است جنین در معرض اشعه ایکس قرار نگیرد و درمان ارتودنسی (از انواع ارتودنسی به ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی نامرئی و... میتوان اشاره کرد) را پس از زایمان شروع کنید.
محدودیتها و ملاحظات ارتودنسی در دوران بارداری
- لثه بعضی بانوان متورم میشود و به همین دلیل ارتودنسی ناراحتکنندهتر از حد معمول میشود. البته متورم شدن لثهها در صورت مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی مشکلی ایجاد نمیکند، اما چون استفاده از بسیاری از مسکنهای معمول در دوران بارداری مجاز نیست، تحمل ناراحتی گاهی دشوار میشود.
- تغییرات هورمونی قابلیت جابجایی دندانها در دهان را افزایش میدهد و این امر بر درمان ارتودنسی اثر میگذارد.البته متخصصان کلینیک در این مورد نیز مانند همیشه بیماران را راهنمایی میکنند.
- هر گونه تغییر در وضعیت دندان یا بافتهای پیرامون آن باید به سرعت توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود، چون ناراحتیهای لثه اثر جانبی نامطلوب و پیشبینی نشدهای را بر روند درمان و سلامت مادر و نوزاد به جا میگذارد.
- هنگام قرار دادن بریس در دهان، دستکاری یا جابجا کردن آن، نیازی به بیحسی یا دریافت داروی آرام بخش نیست؛
- پس به بانوان توصیه میشود تا هنگام تصمیم به انجام ارتودنسی مسئله غذا خوردن با بریس در دوران بیاشتهایی و تحمل حالت تهوع را در نظر بگیرند.
:: موضوعات مرتبط:
سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 860
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0